Čokoládové kornoutky můžete použít jako ozdobu na dort, nebo je jíst jen tak. Do formy se vejde 112,5ml čokolády. Rozpuštěnou čokoládou naplňte formu, přebytek setřete stěrkou a formou poklepejte o pracovní desku, aby v čokoládě nebyly bublinky. Čokoládky dejte ztuhnout do chladu (forma vydrží teploty do -60°C). Díky nepřilnavosti a pružnosti silikonu bonbonky vždy snadno vyloupnete a mají vždy hladký lesklý povrch.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Velice kvalitní silikonová forma na čokoládové kornoutky, které jsem si přejmenovala na kužely. Forma odolává teplotám od -60°C do +230°C a velmi dobře se používá. Na zaplnění jedné formy budeme potřebovat 110 - 115 g čokolády. Čokoládu je třeba před použitím rozpustit a temperovat. K tomuto účelu se báječně hodí hrnec s dvojitými stěnami, mezi které se vlévá voda. Nahradí klasickou vodní lázeň, kde musíme pečlivě hlídat, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody nebo pára. Ale dá se se zvýšenou opatrností připravit i tak, někdo k rozpuštění používá mikrovlnnou troubu. Zhruba 2/3 z celkového množství čokolády nasekáme nebo nalámeme na menší kousky a za častého míchání pozvolna rozpustíme při teplotě zhruba 45 °C a odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme zbytek na menší kousky nalámané čokolády, necháme ji rozpustit a tím čokoládu temperujeme. Zchlazená by měla mít teplotu od 29°C – 31°C, dle druhu. Bílá čokoláda je připravená k použití při 29°C, mléčná a hořká při 30°C-31°C. Kdo nevlastní teploměr, tak vyzkouší nanést na dolní ret. Čokoláda nemá ani hřát, ale ani studit. Pak formu naplníme, několikrát s ní opatrně „bouchneme“ o desku stolu, tím vypudíme vzduchové bublinky. Povrch zarovnáme jedním tahem např. tvrdší stěrkou a tím i setřeme případnou nadbytečnou čokoládu. Necháme v chladu ztuhnout a kornoutky z formy vyloupneme. Jde to velice lehce. Čokoládky se hodí jak k přímé konzumaci, tak i na ozdobu různých moučníků a dezertů. Za sebe můžu formu jen doporučit. Nejen že se velice dobře používá, ale taktéž udržuje. Je možné ji mýt v myčce nádobí. M.F.
Formy na čokoládu ze silikonu | |
Otestované produkty foodblogerem | |
Formy na čokoládu a pralinky | |
Formy na čokoládu silikonové | |
Forma na pralinky | |
Výrobce | Silikomart |
EAN | 8051085044566 |
Kód produktu | 22.120.77.0065 |
Materiál | silikon |
Barva | hnědá |
Ověřený zákazník - je recenze od zákazníka, který daný produkt nakoupil.
Těch 83 000+ spokojených zákazníků nás inspiruje k dalšímu zdokonalování našich služeb a rozšiřování naší nabídky. Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám vložili.
Na skladě máme více jak 10 000 položek. To znamená, že zboží označené skladem je opravdu skladem v našem skladě v Praze 8. Toto zboží expedujeme nejpozději druhý den.
Jsme hrdí na to, že jsme již zpracovali více než 340 000 objednávek. Tato impozantní číslo nám dodává důvěru a potvrzuje naši oddanost poskytovat vám nejlepší možný servis. Vaše důvěra je pro nás klíčová, a proto se neustále snažíme zdokonalovat naše služby a splňovat vaše očekávání.
Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit. Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí.
Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou.
Vámi oblíbené produkty pro vás necháváme otestovat foodblogery.
Garantujeme Vám, že budete na 100% spokojeni. Pokud nebudete, máte možnost vrátit zboží do 14 dnů.